dissabte, 28 de març de 2009

Espinàs, Roig, Luri i ..... Geronimo Stilton



La presentació de dijous, com era d'esperar, va anar molt bé. A la proximitat de l'Espinàs se li va afegir la concisió del Xavier Roig i la saviesa i bonhomia del Gregorio Luri. La trentena de persones que ens vam aplegar vam trobar curta l'hora i mitja en què van estar parlant perquè a qui no li agrada estar assegut i que li vagin explicant històries?

La connexió entre els tres era total, especialment entre Luri i Espinàs, a qui, davant la perplexitat del personal el va considerar com a precursor d'Epíctet. Espinàs amb la seva habitual rapidesa de reflexes va agafar el guant i li va tornar amb ironia i intel·ligència.

I quan encara no ens havíem recuperat de tant gaudi, dissabte al matí, malgrat la pluja i el fred , vam patir el tsunami Geronimo Stilton. Aquest ratolinet que amb els seus llibres d'olors ha revolucionat el món del llibre infantil va estar a la llibreria signant llibres i fotografiant-se amb els joves lectors que es van apropar.

Durant el mes d'abril ja no acollirem cap altra activitat perquè prou feina tenim preparant el Sant Jordi però de cara al maig ja en portem alguna de cap.

divendres, 20 de març de 2009

Presentacions dia 26 de març

Com a preludi d'un Sant Jordi variat, dijous 26 de març a les 20 h, tindrem el gaudi de presenciar tres autors de La Campana amb tres propostes ben diferents.

Josep Maria Espinàs ens parlarà de 'A peu per Múrcia'. Es tracta del seu vintè 'a peu', tot un rècord. En un escuet i esplèndid pròleg, Espinàs es pregunta si amb aquesta sèrie ha creat un gènere, nosaltres n'estem plenament convençuts. Al marge de l'obra que presenti, sempre és un goig escoltar-lo i fruir de les seves sàvies paraules.

Xavier Roig ens presentarà 'La dictadura de la incompetència'. És una obra a la qual ja vam dedicar un post en aquest bloc. És un assaig molt lúcid on analitza el país des del seu vessant polític, econòmic i social. Val la pena agrair la seva valentia i independència de criteri.

Gregorio Luri, amb 'L'escola contra el món', fa una anàlisi crítica i a l'hora esperançadora sobre el controvertit món de l'ensenyament.

Poques vegades hom té l'oportunitat d'assistir a un acte amb tanta clarividència junta i és per això que us animem a venir.

dijous, 19 de març de 2009

Post de la presentació del llibre de les mongetes del ganxet al bloc 'La cuina vermella'

Els nostres amics gormands de 'La cuina vermella' han confegit un magnífic post de la presentació que inclou unes fotos esplèndides de Gallecs i un video amb les intervencions de la Marina i del Pep i amb algunes imatges de la llibreria.

Aprofitem per recomanar-vos vivament el seu bloc on trobareu receptes i comentaris d'activitats relacionades amb el bon menjar. A nosaltres ens agrada molt tant pel contingut com per la prosa magnífica que gasten la Txell i el Kike.

Mollet Power!!!!

divendres, 6 de març de 2009

Presentació del llibre 'Les mongetes del ganxet. Com preparar-les 10 vegades', de la Marina Duñach


Divendres 13 de març a les 20 h, tindrem el plaer d'oferir la presentació mundial del llibre 'Les mongetes del ganxet. Com preparar-les 10 vegades', de la cuinera molletana, i per sobre de tot amiga, Marina Duñach. A més de la Marina gaudirem de la presència del també cuiner vallesà Pep Salsetes.

El llibre està editat per SD edicions i forma part d'una col·lecció de prop de 30 títols, cadascun dedicat a un producte en concret.

La Marina fa una introducció on ens parla de la mongeta del ganxet com un producte tradicional de la nostra comarca i també de comarques veïnes com el Maresme o La Selva ("...la gent del Vallès que ja tenim uns quants cabells blancs hem crescut menjant mongetes del ganxet") i també ens explica com es conreen, com es couen i on podem trobar-les. Com a bona filla de Gallecs, aprofita per dir-nos que els pagesos d'aquesta joia vallesana, sempre amb l'espasa de Dàmocles al damunt, han apostat pel seu conreu seguint les directrius del Pla de Gestió Agrícola Sostenible. A continuacio ens dóna deu receptes molt variades que inclouen sopes, suquets o dolços.

De cara a la presentació, la Marina i el Pep aprofitaran per parlar-nos de la importància del producte de proximitat i de la potenciació de la pagesia i també hi haurà alguna sorpresa...

És un acte que ens fa una especial il·lusió acollir per la Marina i pel fet que enguany fa 25 anys que va obrir el restaurant 'La Marieta', lloc on molta gent de procedències diverses vam coincidir i ens ho vam passar tant i tant bé.