diumenge, 25 de novembre de 2007

Presentació 'El setè camió'

Dijous 22, vam presentar a la llibreria 'El setè camió', de l'Assumpta Montellà. Potser no va venir tota la gent que esperàvem però el que sí que puc assegurar és que qui va venir va tenir la sensació d'assistir a un moment d'aquells que valen la pena.
Sempre que ens trobem amb l'Assumpta passa alguna cosa especial. Quan va venir a presentar 'La maternitat d'Elna', al final de la presentació ens va fer posar el preludi de la suite nº 1 de Bach interpretat per Pau Casals perquè era la música que l'Elisabeth Eidenbenz posava a les mares quan estaven alletant els nadons. Li vaig comentar que la Carla, la meva filla petita, també tocava el violoncel. Al cap de poques setmanes s'havia de fer un homenatge a l'Elisabeth al Palau Robert, amb presència de molt fills d'Elna i em va proposar que fos la Carla qui toqués la peça. Va ser un moment màgic per moltes coses, per l'emoció de tota aquella gent que es trobaven allà després de tants anys d'oblit i, sobretot, perquè va ser de les últimes vegades que la meva mare, diagnosticada de feia dos mesos d'un càncer de pàncrees que seria fulminant, va poder acompanyar-nos en unes condicions encara força bones a escoltar com tocava la seva néta.
Dijous passat, en comentar l'Assumpta que el govern de Catalunya encara no havia esta capaç de col.locar una trista placa al Coll de Lli indicant que per allà va passar el president Companys camí de l'exili, algú del públic va proposar que fóssim nosaltres els qui ho féssim. D'aquí va sortir una curiosa iniciativa. Vam quedar que diumenge 3 de febrer faríem una excursió a la Vajol, col.locaríem la placa i faríem un volt per la zona i, esclar, pel búnker del Negrín. Tothom qui es vulgui apuntar només cal que es posi en contacte amb nosaltres. La idea és llogar un autocar i repartir entre tots les despeses de la placa.

1 comentari:

Assumpta Montellà i Carlos ha dit...

Només volia agrair la càlida acollida en la vostra llibreria, sempre amatent i amb la sensibilitat justa per recollir propostes especials. Amb la Maternitat d'Elna va ser la col.laboració de la Carla amb el seu celo, i ara, abanderant la proposta sorgida de la societat civil en posar una placa en el Coll de Lli (Alt Empordà-frontera) per recordar el pas a l'exili del nostre President Companys.
Segur que tindrem seguidors d'aquesta iniciativa.
una abraçada,