diumenge, 24 de gener del 2010

Dia 4 de febrer, programa doble


Dijous 4 de febrer, com en els cinemes d'abans, fem programació doble.

A les 19.30 procedirem al lliurament del I Premi de Narrativa Curta L'Illa-Vadelletra, que ha recaigut, com ja sabeu, en el relat 'Fum' de l'Elena Jardí. El text el podeu llegir en el post anterior. El premi consistirà en un document acreditatiu d'haver guanyat el premi i en un lot de llibres. Faran el lliurament l'Elvira Compte, directora del programa Vadelletra de Ràdio Mollet del Vallès, i Carles Peña, responsable de la Llibreria L'Illa.

A partir de les 20 h, podreu gaudir de la presentació del llibre 'El somni de Tàrraco', del Xulio Ricardo Trigo, editat per Edicions 62.



En paraules del Manel Alonso que podeu llegir en el bloc de l' autor    l'obra:

"...està dividida en dos plans temporals. L’un situat l’any 26 abans de Crist que s’inicia quan un seguit d’interessos públics (l’extensió dels conreus d’oliveres per abastir Roma d’oli) i privats (l’afany de poder i una passió incestuosa i malaltissa) de diverses personalitats de l’imperi i de la província confluïxen en una conxorxa que donarà el seu primer pas amb l’assassinat del governador de la ciutat i amic de l’emperador. I l’altre l’any 44 després de Crist, quan un vell iber romanitzat fill d’una fetillera, Perhtus, ens narra en primera persona part de la seua biografia: la seua infantesa a les muntanyes d’Ausa, la seua vida a Tàrraco.

A més de la conxorxa política, hi ha una història d’amor entre Sula, el fill d’un navegant d’origen iber, i una ciutadana romana, Ariadna, la filla del governador, la seua relació és complicada i difícil per les diferències socials. Una d’aquelles casualitats del destí (Sula és sorprés amb el cadàver del moribund governador), farà que aquest amor acabe convertint-se en un impossible. També hi ha una trama detectivesca on el mestre Apol·lodor intentarà, sense aconseguir-ho del tot, desemmascarar els diversos individus que participen en la conxorxa i esbrinar qui ha estat l’assassí.

Al llarg de les pàgines el lector ensopega a més de l’amor i el crim amb la traïció, la traïció d’un fill, Luca, al seu pare, el governador; la traïció de dos senadors a l’emperador; la traïció de Virgili duumvir d’Illerda al seu soci, Luca... Però la més gran traïció no la descobrirà fins que no arribe a les darreres pàgines..."

 


L'acte, que comptarà amb la presència de l'autor, serà conduït per Elvira Compte.

Hi esteu tots convidats.