dimecres, 29 d’agost del 2007

Una novel.la fantàstica



Hola, ja som a la feina un altre cop després d'unes curtes però intenses vancances. En quinze dies no he llegit gaire però sí que us haig de dir que he trobat una veritable perla.
Fa uns dies la Isabel Martí, editora de La Campana, em va parlar de forma molt entusiasta d'una novel.la que sortirà d'aquí a pocs dies, 'La lladre de llibres'. Va enviar-me un exemplar sense corregir perquè me'l pugués llegir abans de la seva comercialització i aquesta ha estat la meva lectura durant les vacances berlinenques.
Us haig de dir que és un llibre excel.lent. Ben escrit, ben traduït i, sobretot, molt emotiu.
La mort és la narradora de la història, una història trista, situada en un poblet alemany tocant a Munich que arrenca poc abans de la II Guerra Mundial. La protagonista, la Liesel, és una nena que viu amb uns pares d'acollida i que descobreix el plaer de la lectura durant les nits d'insomni al costat del Hans, el seu pare adoptiu.
El que més atrau de l'obra són les relacions afectives que s'estableixen entre els personatges en un context molt i molt dur.
El que més sorprèn, l'edat de l'autor.
La fotografia és de la coberta de l'edició en anglès.
No vull desvetllar-vos més coses de la història per tal de que la podeu gaudir com l'he gaudida jo.
Aquest setembre serà un mes espcialment prolífic en novetats i ja us aniré informant de les meves lectures.

1 comentari:

Manel ha dit...

Hola!

Tot just ahir al vespre la vaig acabar i coincideixo amb tu, Carles, és un bon llibre, amb una bona història (i no només la bàsica) i, per al meu gust, amb dos aspectes formals brillants: que la narradora sigui la mort, amb la seva visió dels fets, i l'estructura de l'obra.
Així, doncs, també us la recomano, amb l'esperança que el munt de novetats d'aquesta tardor tingui el mateix nivell.