dimecres, 1 de juny del 2011

Dijous 9 de juny a les 20 h, presentació de 'L'artefacte', del col·lectiu Pep Campei



Hi havia una vegada un grupet d’alumnes de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonés que es van ajuntar, sota la coordinació del Pep Albanell per tal de d’escriure un llibre col·lectiu. El fan, el presenten a l XXII Premi Literari Vila d’Ascó i el guanyen. Aquesta és, de forma molt sintètica, la pel·lícula dels fets.

‘L’artefacte’ és doncs una obra col·lectiva on ha participat la molletana Elvira Compte i que suposa la seva estrena exitosa en el món de la lletra impresa.

L’obra consta de tres parts. La primera té set capítols, els sis primers són un retrat individualitzat de cadascun dels protagonistes, sis personatges que presenten obres a un premi literari que es lliura a Andorra. El setè són les bases d’aquest premi.

La segona ens mostra els intríngulis d’un premi literari, les deliberacions del jurat, les angoixes dels participants i, d’alguna manera el rerefons del certamen, tot allò que es cou entre bambalines.

Tot anirà  a parar a un desenllaç inesperat i sorprenent.

La gràcia d’aquesta peculiar novel·la rau en la seva factura col·lectiva. Es tracta d’un interessant exercici d’estil que té la virtud de no tenir alts i baixos, cosa que és mèrit dels autors i, sobretot, del coordinador, el Pep Albanell. Des d’aquí demanem llarga vida a Pep Campei.

A l'acte serà present l'Elvira Compte i serà conduït pel Manel Xicota.

Hi sou totes convidades.