Ben aviat faré una llista d'unes 10 lectures recomanables per aquest estiu. De moment us avanço les dues darreres lectures que he fet, totes dues molt bones.

A la faixa que porta el llibre diu que l'obra trancorre entre el llenguatge visual dels germans Cohen i la mirada crítica de Michael Moore. Jo més aviat em quedaria amb la primera part. Alguns dels personatges semblen trets de Fargo. La crítica implícita a 'Callisto' és molt més subtil i intel.ligent que la que podem trobar a les obres de Moore.

"Devers 1880, un ancià de la tribu dels peus negres pronuncià aquestes paraules:'Què és la vida? L'espurneig d'una lluerna a la nit. L'alè del búfal a l'hivern. La petita ombra que corre per l'herba i es perd en el crepuscle'." Així comença la novel.la. Es tracta de la recreació dels últims dies de la vida de l'escriptora Gwen Rees (alter ego de Jean Rhys). Esther March és una escriptora i periodista gran admiradora de Rees, a qui tothom dóna per morta. Quan aconsegueix trobar-la, s'estableix entre ambdues una relació molt intensa amb la literatura com a trasfons.
La novel.la va intercalant la narració dels fets per part de l'Esther amb el diari de la Gwen Rees, a través del qual anem esbrinant la seva vida turbulenta.
Feia temps que volia llegir-la i l'opinió favorable del Rafa em va fer decidir.
Ara tins pendents dues recomanacions que m'heu fet des d'aquest blog. Una de la Teresa, 'Profunditats', i una altra, també del Rafa, 'El suplente del suplente'.
7 comentaris:
Hola, primer de tot felicitar-vos per la iniciativa del blog. El seguiré ben sovint.
Tinc una petició. Durants els estius aprofito el temps lliure per llegir el que anomeno literatura d'evasió, és a dir, llibres del génere de ciència ficció o bé d'espionatge i similars.
M'agradaria una recomanació del primer génere, la ciència ficció, doncs estic curt d'idees. A part de les sagues d'Asimov (Fundació o les històries de robots), Herbert (Dune) i Card (Ender), o dels clàssics de Huxley, Lem (Solaris) o Bradbury, em podrieu recomenar alguna coseta?
Moltes gràcies i us desitjo un bon estiu ple de lectures a la vora del mar.
Hola Àlex, no sé si per descuit o per oblit o per no extendre-la, a la llista d'autors de ciència ficció que dones, a banda de molts d'altres, algú com en Philip K. Dick hi mancaria segur. Suposo que ja ho deus saber, però si no fos així, és l'autor de llibres que han servit d'argument de pel·lícules com "Blade Runner" (la novel·la es diu "¿Sueñan los androides con ovejas eléctricas?" (no sé si n'hi ha alguna versió en català, segur que si n'hi ha alguna el Carles la pot localitzar) o "Minority Report".
Bones vacances i bona lectura!
Àlex, tal com et diu el Manel, el Philip K. Dick és un molt bon autor de ciència ficció. Jo no en sóc gaire lector però també et recomanaria qualsevol obra de la Ursula K. LeGuin, que trasllada al futur part dels conflictes socials que tenim actualment. A mí un llibre que em va dirvertir moltíssim va ser 'Cròniques marcianes' del Ray Bradbury.
Bones, amics insulars:
Que li donguin el Llibreter al búfal! De seguida! Ràpid!!!
Mira que si no... Vegeu aixó: http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/31592
Apa! N´hi ha cada un que no sap veure la diferéncia entre la Literatura (amb majúscules) i la política (amb minúscules). Pobret!
Ep! Em descuidava la meva recomanació per l´Àlex que comença així:
"Más tarde, mientras estaba sentado en el balcón, comiéndose el perro, el doctor Robert Laing recordó otra vez los insólitos hechos que habían ocurrido en este enorme edificio de apartamentos en los tres últimos meses."
(Rascacielos-J.G. Ballard)
Ed. Minotauro
Apa! Sociología-Ficciò pura.
Rafa, mal m'està tirar-me pedres a sobre però el Joan Josep Isern té una mica de raó. No discuteixo en absolut la qualitat de 'El quinto en discordia', tan aviat me'l vaig llegir us vaig dir que m'havia agradat molt però que durant aquests anys de premi llibreter hi ha hagut obres en català que mereixien ser premiades és del tot cert.
D´acoooord! Però que s´estalviï els insults.
Publica un comentari a l'entrada