dimecres, 14 de gener del 2009

Emili Teixidor, el mestre

Ahir, davant un bon nombre d'alumnes avançats dels cursos del Servei Local de Català de Mollet, l'escriptor Emili Teixidor va donar-nos una lliçó magistral d'animació a la lectura.

Aquests actes són una iniciativa conjunta del Servei Local de Català i la llibreria, amb la col·laboració de la Biblioteca de Can Mulà, per tal d'apropar els nostres escriptors al públic assistent als cursos i a la ciutadania en general. Cada quatrimestre triem un llibre l'autor del qual, un cop els alumnes l'hagin llegit, pugui venir a fer una xerrada i donar la possiblitat d'establir-hi un contacte directe. Amb aquest motiu han vingut autors com Albert Sánchez Piñol, Maria Barbal, Albert Villaró o Ramon Solsona.

Amb la seva bonhomia i 'savoir faire' habitual, l'Emili Teixidor va fer una apologia de la lectura com a immillorable exercici personal. Ens va encoratjar a llegir, com a mínim, un vers cada dia, malgrat no l'entenguem. Va reivindicar les lectures en veu alta que es feien abans a les escoles com una manera fàcil i efectiva de desenvolupar la comprensió oral i escrita dels infants. També va posar èmfasi en l'aspecte econòmic de la producció cultural, quanta més cultura de qualitat produïm menys n'haurem d'importar.

En definitiva va ser un plaer escoltar-te, Emili, mestre.

3 comentaris:

Darabuc ha dit...

És ben bé un mestre, que ha fet una tasca insustituible tant en la creació com en la teoria. No sé si som on voldríem, però no seríem on som sense ell i uns pocs més que amb el temps han adquirit talla de mestres genuïns.

kweilan ha dit...

És una persona que sempre lluita perquè els mestres s'impliquin en fer llegir als nens, perquè aquests gaudeixin amb la lectura i que sigui una activitat que vagi més enllà dels dies de l'escola.

Llibreria L'Illa ha dit...

A més a més el seu testimoni és doblement vàlid perquè també ha exercit la docència.