Divendres 13 de març a les 20 h, tindrem el plaer d'oferir la presentació mundial del llibre 'Les mongetes del ganxet. Com preparar-les 10 vegades', de la cuinera molletana, i per sobre de tot amiga, Marina Duñach. A més de la Marina gaudirem de la presència del també cuiner vallesà Pep Salsetes.
El llibre està editat per SD edicions i forma part d'una col·lecció de prop de 30 títols, cadascun dedicat a un producte en concret.
La Marina fa una introducció on ens parla de la mongeta del ganxet com un producte tradicional de la nostra comarca i també de comarques veïnes com el Maresme o La Selva ("...la gent del Vallès que ja tenim uns quants cabells blancs hem crescut menjant mongetes del ganxet") i també ens explica com es conreen, com es couen i on podem trobar-les. Com a bona filla de Gallecs, aprofita per dir-nos que els pagesos d'aquesta joia vallesana, sempre amb l'espasa de Dàmocles al damunt, han apostat pel seu conreu seguint les directrius del Pla de Gestió Agrícola Sostenible. A continuacio ens dóna deu receptes molt variades que inclouen sopes, suquets o dolços.
De cara a la presentació, la Marina i el Pep aprofitaran per parlar-nos de la importància del producte de proximitat i de la potenciació de la pagesia i també hi haurà alguna sorpresa...
És un acte que ens fa una especial il·lusió acollir per la Marina i pel fet que enguany fa 25 anys que va obrir el restaurant 'La Marieta', lloc on molta gent de procedències diverses vam coincidir i ens ho vam passar tant i tant bé.
El llibre està editat per SD edicions i forma part d'una col·lecció de prop de 30 títols, cadascun dedicat a un producte en concret.
La Marina fa una introducció on ens parla de la mongeta del ganxet com un producte tradicional de la nostra comarca i també de comarques veïnes com el Maresme o La Selva ("...la gent del Vallès que ja tenim uns quants cabells blancs hem crescut menjant mongetes del ganxet") i també ens explica com es conreen, com es couen i on podem trobar-les. Com a bona filla de Gallecs, aprofita per dir-nos que els pagesos d'aquesta joia vallesana, sempre amb l'espasa de Dàmocles al damunt, han apostat pel seu conreu seguint les directrius del Pla de Gestió Agrícola Sostenible. A continuacio ens dóna deu receptes molt variades que inclouen sopes, suquets o dolços.
De cara a la presentació, la Marina i el Pep aprofitaran per parlar-nos de la importància del producte de proximitat i de la potenciació de la pagesia i també hi haurà alguna sorpresa...
És un acte que ens fa una especial il·lusió acollir per la Marina i pel fet que enguany fa 25 anys que va obrir el restaurant 'La Marieta', lloc on molta gent de procedències diverses vam coincidir i ens ho vam passar tant i tant bé.
12 comentaris:
Que vagi molt bé. M'agrada molt aquesta col·lecció i en especial aquest de Les mongetes del ganxet mmmmmmmm!
Doncs per la meua part, també us envio desitjos de què us vagi molt bé la presentació.
Serà un èxit, segur!
Que vagi bé, salutacions d'una catalana a Madrid!
Farà obrir la gana. Per cert que seria una tarda encara millor si els qui hi vagin troben el temps de passejar una estona per Gallecs, que encara hi podran veure caure el sol, i és un petit paradís que ningú sospita que es pugui trobar a només 20 km de Barcelona.
Moltes gràcies pels bons auguris que ens desitgeu. Sí Gonzalo, Gallecs és un petit paradís, sempre en perill, del qual tenim la sort de gaudir-ne, esperem que per molts anys.
Repeteixo, moltes gràcies i ja us tindrem informats del com ha anat.
D'aquí a finals de mes tenim altres sorpreses molt grans.
Per cer, Txell i Kike, us he posat un enllaç al vostre bloc llaminer.
Malauradament no podré assistir-hi, tinc una cita amb el meu "amic" Mankell a la sala petita del TNC. Sort i a l'espera de les grans sorpreses!
Per cert, un encert l'enllaç a La cuina vermella, una gran --i de salivera-- feina!
Manel, espero que ens ofereixis un comentari de l'obra.
Aida, encara et miren malament si portes un llibre en català al metro. Aviam quan vens i ens coneixem.
Amics, acabem d'arribar de la presentació i realment ha estat fantàstic. El pastís fals d'ametlla tot un descobriment.
Gràcies amics de l'Illa per ser tan bons amfitrions.
Un petó.
Per cert, Manel moltes gràcies pel teu comentari!
Hola!
Tal i com em demanava el Carles, us faig alguns comentaris d'"Antílops", l'obra de teatre del Mankell que estan fent al TNC.
L'obra és força interessant, ben interpretada, provocadora i..., ajudats pel col·loqui que es va fer posteriorment, que fa reflexionar. Un parell de frases com a mostra:
- Els cooperants anem a l'Àfrica amb respostes, però mai amb preguntes.
- Els del primer món, ajudem als del tercer, a viure?..., o a morir?
Ja ho veieu, una mostra del pessimisme sobre l'home que mostra en les seves darreres novel·les en Mankell, on la trama de novel·la negra n'és només una excusa.
Evidentment, i amb això coincidien participants del col·loqui, no es fa referència al cooperant de "base", sinó a aquelles entitats que dirigeixen el "salvament" del tercer món.
A nosaltres sí que ens va fer reflexionar força!
I als de "La cuina vermella", felicitats per la feina tan gustosa!
Hola a tothom!! Carles n'hem fet una entrada i un video, espero que us agradi!
http://lacuinavermella.blogspot.com/2009/03/marina-dunach-i-les-mongetes-del-ganxet.html
Un petó
Publica un comentari a l'entrada